Oana Mihaela Neacsu

Oana Mihaela Neacsu

Oana Mihaela Neacsu

Diagnosticata in primavara lui 2011 cu Leucemie Acuta Mieloblastica

Donator: nu are donator inrudit, compatibil 100%

 

Scrisoare catre prieteni!

Se numeste OANA MIHAELA NEACSU si implineste pe 20 februarie 2012, 16 ani. Pentru Oana, primavara lui 2011 nu a venit la fel ca pentru noi toti. A venit odata cu diagnosticul de leucemie acuta mieloblastica. Din 11 aprilie 2011 viata ei se petrece in Institutul Clinic Fundeni.

Si cand reuseste „sa fuga” de acolo, fie si numai pentru doua, trei zile, alearga spre viata ei normala, in familia ei frumoasa si alaturi de prietenii ei dragi.

Oana este un copil minunat, cu dorinta arzatoare de viata, cu proiecte indraznete pe care sunt sigura ca le va si implini.

Nu a contat ca avea de luptat cu bola, cu un tratament greu de suportat pana si de un adult, ea a invatat, in spital, cu laptopul pe genunchi si a devenit in aceasta vara eleva a „Colegiului National Carol” din Craiova. Au ajutat-o nespus colegii ei de clasa tinand-o la curent cu lectiile predate la scoala, asa incat Oana a putut sa-si sustina examenele odata cu prietenii ei.

Si mai are un vis Oana, un vis de pe cand era in clasa a VII-a si participa la concursurile de biologie. Sa ajunga medic. Si noi o putem ajuta, dupa puterile fiecaruia dintre noi, sa-si implineasca visul.

Copilul acesta bun are nevoie urgent de transplant medular allogenic de la un donator neinrudit care se poate efectua intr-o clinica din strainatate. Costurile estimate sunt in jurul sumei de 110.000 euro. Va scriu aceste randuri cu speranta ca vom reusi impreuna sa fim alaturi de parintii ei in efortul lor de a strange aceasta suma. Nu ar fi nevoie decat de 100.000 de prieteni.

Un parinte nu poate spune niciodata nu pot,… nu stiu …, nu am…, atunci cand este vorba de copilul sau, iar cand copilul este atat de bun si de curajos, cu atat mai mare ar fi suferinta.

Pentru ca ati citit aceste cuvinte, va multumesc.
Mirela Ghilusi

Conturile sunt deschise la:

Banca: CEC Bank SA, Agentia CRAIOVITA NOUA din Craiova
Titular: NEACSU ILEANA (mama Oanei)

Cont lei IBAN: RO30 CECE DJ06 08RO N102 9627
Cont USD IBAN: RO86 CECE DJ06 D6US D108 0122
Cont EURO IBAN: RO53 CECE DJ06 B2EU R108 0121

Cei care doresc să doneze online, prin card bancar, direct către acest caz, o pot face prin Paypal fără nici un cost suplimentar. Află mai mult.

Viziteaza blogul Oanei


In cazul in care o persoana doreste sa efectueze o donatie din partea unei societati comerciale, va exista posibilitatea incheierii unui contract legal cu „Asociatia Vasiliada”, in baza respectivului contract putandu-se deduce aceste cheltuieli conform legislatiei in vigoare.

21 de comentarii la „Oana Mihaela Neacsu”

 1. buna,Oana eu sunt membru al consiliului de elevii dolj si de acolo am aflat de „drama” prin care treci si vreau sa iti spun ca o sa facem tot ce ne sta imputinta sa te sustinem atat moral cat si financiar. eu si colegii mei o sa fim alaturi de tine,te pup si daca vrei sa mai vb ai id meu.pa pa

 2. Nu poate pleca cu E112, respectiv Ordinul 1011? Doare are recomandare pentru străinătate… Da până aprobă ăștia dosarele, mor oamenii bolnavi… La noi, ca la nimeni..
  Sănătate, Oana! Doamne-ajută!

 3. Draga Lacramioara, dosarul e depus la minister si asteptam aprobare (au trecut vreo 2 saptamani deja), ..ministerul nu deconteaza in totalitate tratamentul…iar Oana nu se incadreaza la E112..tinem legatura asa cum am promis dar cand am ceva noutati..

 4. Nu inteleg cum este posibil ca in situatii asa de grave sa nu te incadrezi la E112.
  Care sunt modalitatile lor de departajare? Cine le da dreptul sa stabileasca cui sa dea banii care le sunt vitali?
  Sa speram ca veti reusi sa treceti peste toate. Doamne-ajuta!

 5. acest tip de formular, E112, pentru tratament în străinătate pentru asiguraţi, este valabil în două situaţii, atunci când un pacient se află sub tratament şi schimbă rezidenţa în alt stat, şi atunci când o persoană are o afecţiune care trebuie tratată şi din motive obiective nu se poate trata în acel moment în ţară în timp optim.
  Deci in general nu se da pentru pacientii care trebuie sa faca transpant.Acesta se elibereaza de CNAS
  Pentru transplant, exista ordinul 50, pentru care trebuie sa se adreseze la Minister. Gasiti detalii aici:http://www.emedic.ro/Legislatie/557.htm

 6. Stimata Elena, fata se incadreaza la ordinul 50 si dosarul este depus de la sfarsiul lunii ianuarie la minister unde asteapta intrunirea unei comisii care sa-l analizeze…noi familia neputand decat sa asteptam decizia domnniilor lor.va multumesc pentru suport.

 7. 1. De la minister raspunsul a venit ca dosarul este pe lista de asteptare din lipsa de fonduri … dar se vor aproba in curand…

 8. Draga Elena iti multumim ca esti alaturi de noi…
  Oana acum trece printr-o perioada mai grea dar speram ca totul sa reuseasca …

Lasă un comentariu