2% din impozitul tau global

DIN IMPOZITUL TAU GLOBAL poti alege ca o parte sa ii ajute pe bolnavii de leucemie si alte boli hematologice, atat de putin ca procent, dar atat de mult ca semnificatie pentru persoanele afectate pe care le putem ajuta prin informare, consiliere, activitati directe. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2015, sa sprijiniti activitatea ARIL, completati si transmiteti, pana la data de 25 mai 2017, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

    a)

daca aveti venituri doar din salariu:

Descarca de aici formularul 230

si completati, citind cu atentie instructiunile de la final.

Anul la care se face referire in declaratie este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2016, conform fisei fiscale.

Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):

Descarca de aici formularul 200

    si completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final.

Anul la care se face referire in declaratie este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2015, conform fisei fiscale.

Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale.Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III „Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

Datele de completare a declaratiilor:

Denumire entitate nonprofit: Asociaţia Romana impotriva Leucemiei – A.R.I.L.
Cod de identificare fiscala: 21062987
Cont bancar (IBAN): RO45 RNCB 0091 1403 2442 0001

 

Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti AICI.

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa „identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.

Banii pe care dumneavoastra ii directionati vor fi folositi pentru realizarea proiectelor propuse de ARIL. Pentru mai multe detalii privind acestea, accesati AICI SECTIUNEA PROIECTE.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuri privind implicarea Asociatiei, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

Date de contact:
E-mail: office@aril.ro

Va multumim pentru sprijin!

Care sunt avantajele dumneavoastrã ca angajator?

Aveti controlul asupra unei pãrti din banii pe care îi datorati Statului. Puteti astfel decide ca 20% din impozitul pe profit, în limita a 3‰ din cifra de afaceri a companiei, sã fie folositi cum decideti dumneavoastrã.
Numele societãtii pe care o conduceti va apãrea în Raportul Anual al Asociatiei.

Aceastã sponsorizare este un mijloc de motivare a angajatilor, care pot astfel sã simtã cã societatea pentru care lucreazã este responsabilã din punct de vedere social si se implicã în viata comunitãtii.

Codul Fiscal prevede cã dumneavoastrã puteti sã decideti asupra modului de folosire a unei mici pãrti din impozitul pe care îl datorati Statului.

Dacã doriti sã sponsorizati o activitate a asociatiei sau aveti nevoie de mai multe informatii referitoare la sponsorizãri, contactati-ne la adresa office@aril.ro.

Extras cod fiscal
Cap.III, Art.31

(4) Contribuabilii care efectueazã sponsorizãri si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea si legii bibliotecilor, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacã sunt îndeplinite cumulativ urmãtoarele conditii:

a) sunt în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
b) nu depãsesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Fisiere atasate: formular_200.pdf | formular 230.pdf