Despre – Asociația Română Împotriva Leucemiei – ARIL

Despre

Asociația Română împotriva Leucemiei (ARIL) a fost înființată în 2006 de Monica Bunaciu. In 1996, Monica a trecut printr-un transplant de maduva osoasa, dupa ce in Germania a fost declarata caz in faza terminala. In timp ce se lupta cu boala, descoperit ce inseamna voluntariatul si cat de important este pentru cei aflati in dificultate sa fie sustinuti si ajutati de semenii lor.  S-a implicat individual in sprijinirea bolnavilor de leucemie pana in 2006, cand a  decis sa creeze Asociatia Romana impotriva Leucemiei. I s-au alaturat Iustina Mocanu, (LAM),  Mihaela Nichita (al carei fiu a fost diagnosticat cu Limfom), Doina Grigore (tatal sau fiind pacient) si Petruta Ilie (avocat).


ARIL este membra in:

European Cancer Patient Coalition (ECPC)
World Lymphoma Coalition
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC)

Misiunea asociației este de a îmbunătăți șansele de vindecare ale actualilor și viitorilor pacienți cu boli hematologice din România, oferind suport și consiliere pacienților și familiilor lor, precum și acționand pentru îmbunătățirea condițiilor de tratament din spitalele din România.

Ce facem:

 • Consiliem zilnic pacienti, si cautam solutii, in functie de necesitatile fiecaruia, cooperand cu medici dedicati atat din spitalele din tara cat si din strainatate.
 • Am sustinut si sustinem medici si personal mediu (asistente) in procesul de specializare in clinici de referinta din strainatate, pentru a deprinde si replica in Romania tehnici moderne cu rezultate superioare pentru pacienti.
 • De peste patru ani Derulam proiecte de terapie prin arta, coaching, grupuri de lucru, psihoterapie si igiena atat pentru pacienti cat si pentru apartinatorii acestora in mai multe spitale din Bucuresti (Fundeni, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti – SUUB si Colentina).
 • In prezent dezvoltam un program de instruire, second opinion si colaborare intre centrele onco-hematologice din Bucuresti si spitale de renume din afara tarii. Astfel pacientii vor beneficia la ei acasa de expertiza celor mai renumiti doctori din domeniu.
 • Desfacuram diferite proiecte de dotare a laboratoarelor si sectiilor de Hematologie, astfel incat pacientii sa poata beneficia de diagnosticare corecta si completa, precum si de o buna administrare a terapiilor.
 • Am creat proiecte in colaborare cu spitalele de excelenta din Franta si Italia, pentru a creste ratele de supravietuire in anumite patologii. In 3 ani, datorita eforturilor nostre si ale acestor medici, in ATLL s-a ajuns de la mortalitatea de 90% la 10 luni de la diagnosticare, la 60% supravietuire la 3 ani

Afla mai multe despre flowcitometrul de care au nevoie pacientii hematologici din Ardeal.


Echipa ARIL

Monica Bunaciu

Președinte și membru fondator, Monica este sufletul asociației. Supraviețuitoare a leucemiei, Monica se ocupă înca din 1996 de consilierea pacienților care au nevoie de ajutor, în special de cei aflați în situații fară rezolvare în România, dar și de orice altceva înseamnă sprijinirea pacienților cu boli de sânge. Citeste mai mult despre Monica

Anka Mateescu

Este membru al asociației din 2007 . Dorința de a-i ajuta pe cei aflați în suferință o determină să-și pună experiența și timpul în slujba proiectelor asociației și a dorinței noastre de a îmbunătăți situația bolnavilor din Romania.

3 comentarii la „Despre”

 1. Buna seara, fratele meu a fost diagnosticat cu Leucemie acuta mieloblastica(LAM) FLT3 ITD si a făcut transplant medular la Institutul Clinic Fundeni in data de 22. 06. 2020. Acum are nevoie de un medicament pe termen lung si nu este decontat de Casa de Sanatate si are o valoare foarte mare. Dorește să se înscrie în ASOCIATIA DVS. si nu stie cum se procedează.

  Numele fratelui: Iordache Ion
  Varsta: 45 ani
  Adresa: Mun. Curtea de Argeș, jud. Argeș, str. Cuza Vodă, nr. 65
  Tel:0741266969

  Răspunde
  • De ce doreste sa se inscrie in asociatie? De fapt doreste sa stranga bani prin asociatie sau sa cunoasca pacientii care s-au vindecat?? Daca doreste sa stranga fonduri, atunci este nevoie sa stie ca daca vom face o campanie, banii vor iesi doar pe baza facturilor si doar in scop medical. Pentru a incepe demersuri de acest fel, este nevoie sa trimiteti pe adresa monicabunaciu@gmail.com documentele medicale si retetele

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.