Despre

Asociația Română împotriva Leucemiei (ARIL) a fost înființată în 2006 de Monica Bunaciu. In 1996 a facut transplant de maduva osoasa, dupa ce in Germania a fost declarata caz in faza terminala. Atunci a descoperit ce inseamna voluntariat, si cat de important este pentru cei aflati in dificultate sa fie sustinuti si ajutati de semenii lor.  S-a implicat individual pana in 2006, cand a  decis sa creeze Asociatia Romana impotriva Leucemiei. I s-au alaturat Iustina Mocanu, ( LAM),  Mihaela Nichita ( fiul sau  avand Limfom), Doina Grigore ( tatal sau fiind pacient) si Petruta Ilie ( avocat)

Misiunea asociației este de a îmbunătăți șansele de vindecare ale actualilor și viitorilor pacienți cu boli hematologice din România, oferind suport și consiliere pacienților și familiilor lor, precum și acționand pentru îmbunătățirea condițiilor de tratament din spitalele din România.

Rezultatele noastre:

  1. Consiliem zilnic pacienti, si cautam solutii, in functie de necesitatile fiecaruia, cooperand cu medici dedicati atat din spitalele din tara cat si din strainatate.
  2. Am sustinut si sustinem medici si personal mediu (asistente) in procesul de specializare in clinici de referinta din strainatate, pentru a deprinde si replica in Romania tehnici moderne cu rezultate superioare pentru pacienti.
  3. De peste patru ani Derulam proiecte de terapie prin arta, coaching, grupuri de lucru, psihoterapie si igiena atat pentru pacienti cat si pentru apartinatorii acestora in mai multe spitale din Bucuresti (Fundeni, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti – SUUB si Colentina).
  4. In prezent dezvoltam un program de instruire, second opinion si colaborare intre centrele onco-hematologice din Bucuresti si spitale de renume din afara tarii. Astfel pacientii vor beneficia la ei acasa de expertiza celor mai renumiti doctori din domeniu.
  5. Desfacuram diferite proiecte de dotare a laboratoarelor si sectiilor de Hematologie, astfel incat pacientii sa poata beneficia de diagnosticare corecta si completa, precum si de o buna administrare a terapiilor.

 


Echipa

Monica Bunaciu

Monica Bunaciu

Președinte și membru fondator, Monica este sufletul asociației. Supraviețuitoare a leucemiei, Monica se ocupă înca din 1996 de consilierea pacienților care au nevoie de ajutor, în special de cei aflați în situații fară rezolvare în România, dar și de orice altceva înseamnă sprijinirea pacienților cu boli de sânge. Citeste mai mult

Anka Mateescu

Anka Mateescu

Este membru al asociației din 2007 . Dorința de a-i ajuta pe cei aflați în suferință o determină să-și pună experiența și timpul în slujba proiectelor asociației și a dorinței noastre de a îmbunătăți situația bolnavilor din Romania.

Claudia ChelanClaudia Chelan

Claudia este medic diabetolog si fost pacient de Limfom. Datorita cunostintelor medicale si a experientei ei ca fost pacient, este un ajutor de nepretuit in proiectele pentru acestia.

VladVlad Voiculescu

Vlad este de profesie economist. Locuieste la Viena dar probabil cel mai sigur loc unde il poti intalni este in avionul Viena-Bucuresti. Poate fi usor entuziasmat de oameni si organizatii care fac lucruri concrete pentru semenii lor. Citeste mai mult

Nicoleta Pascu

Nicoleta Pascu

Este membru ARIL din 2010. Nicoleta este un psiholog cu mai bine de 8 ani experiența în tratarea pacienților hematologici și își desfășoară activitatea în principal la Spitalul Universitar de Urgenta București.

Nicoleta Pascu

Dana Ciobanu

Dana este psiholog si puteti apela la ea pentru: terapie de suport, empatie si sustinere emotionala, introspectie, gasirea raspunsurilor si a resurselor bolnavului, restructurarea gandurilor disfunctionale, reechilibrarea psihica si emotionala.

Lasă un comentariu