Co-preşedintele Societăţii de Oncologie dărâmă un mit: “Terapiile naturiste nu te scapă de cancer”

Este omeneşte să te simţi îngrozit când medicul dă verdictul: cancer. Afecţiunea este invazivă, dificil de tratat şi cu o rată de supravieţuire discutabilă. Însă, niciodată nu trebuie să te dai bătut. Pe asta mizează şi vindecătorii sau cei care preamăresc anumite terapii naturiste. Prof. dr. Florin Bădulescu, fondatorul și co-preşedintele Societăţii Române de Oncologie a decis să ne dezvăluie adevărul despre tratamentele alternative antineoplazice.
În dorinţa de a învinge nemiloasa maladie neoplazică, bolnavii caută tot felul de soluţii, în afara terapiilor stanrad recomandate de medic. Unele sunt de bun simţ şi se bazează pe o alimentaţie echilibrată, în timp ce altele sunt radicale, drastice şi nu de puţine ori chiar dăunătoare.
“Vitamina C, singurul remediu cu rol antineoplazic”
“Dintre toate terapiile neconvenţionale, nu pot recomanda niciuna ca anticancerigenă, cu efect dovedit. Cancerul este un raport între celulele aberante şi cele normale din organism. Vitamina C este singurul remediu cu rol antineoplazic care, în doze foarte mari, poate omorî celulele canceroase. Şi noi, oncologii, o recomandăm intravenous, dar, să nu fiu înţeles greşit: ea nu distruge boala. Nu face rău dar, s-a dovedit ştiinţific, că poate stagna anumite celule din tumori. Este greu să spui despre un remediu că este anticancerigen pentru că nu există cancer, ci cancere”, ne-a explicat prof. dr. Bădulescu.
“Numeni nu are curaj să recomande întreruperea tratamentului oncologic”
“Anumite remedii pot fi administrate însă doar în asociere cu terapiile standard. Nimeni, niciun oncolog, nu are curaj să recomande întreruperarea tratamentului oncologic şi să-l înlocuiască cu vreun leac sau dietă. Nici măcar terapia ţintită molecular nu este imbatabilă. Ea poate prelungi supravieţuirea pacientului dacă nu există cumva rezistenţă a celulelor maligne. Acestea au, din păcate, abilitatea de a-şi dezvolta căi alternative de a profilera în organism. Atât de lăudatul suc de sfeclă roşie, morcov şi măr, de exemplu, ajută doar la menţinerea anumitor constant biologice din organism dar nu învinge boala”, susţine oncologul.
“Dacă ar exista o buruiană vindecătoare, toate guvernele ar da ordin să o folosim”
“În Occident se recomandă tratamente alternative doar când nu mai există alternativă terapeutică standard pentru pacient sau când acesta optează special pentru astfel de terapii. Dacă ar exista o buruiană vindecătoare, toate guvernele ar da ordin să o folosim. Doar cu vitamina C s-a dovedit, pe anumite culturi, că poate doborî celulele tumorale însă modelul uman de cancer este greu de constituit în laborator. Abia când anumite medicamente se testează pe voluntari se vede dacă au vreun efect sau nu”, afirmă specialistul.
“Când masa tumorală atinge 1 kg organismul este înfrânt” – prof. dr. Florin Bădulescu
“Celulele canceroase au abilitatea de a fugi din calea medicamentelor, sunt ca şobolanii care ocolesc cursa”- prof. dr. Florin Bădulescu
“Doar o treime dintre bolnavii de cancer merg prost”
“Mulţi pacienţi fug de terapiile standard anticancer, însă doar ele au efect terapeutic dovedit ştiinţific. Aşa merg lucrurile: doar o treime dintre bolnavii de cancer merg prost iar două treimi merg bine. Sunt şi efecte secundare, evident. Uneori radioterapia, de exemplu, poate da un al doilea cancer. Există cancere care răspund la chimioterapie, radioterapie sau la terapii combinate. În mod normal ar trebui să existe o comisie de diagnostic şi tratament care să decidă tipul de terapie, nu un singur oncolog”, susţine prof. dr. Bădulescu
“Moştenirea genetică poate creea o predispoziţie pentru cancer însă prin adoptarea unor măsuri preventive şi a unui stil de viaţă pot fi reduşi factorii de risc”- prof. dr. Florin Bădulescu
“Markerii tumorali nu ies pozitiv decât dacă pacientul nu are déjà un cancer invaziv” – prof. dr. Florin Bădulescu


80000 de cazuri noi de cancer se înregistrează, anual, în România

Articol de Daniela Arnautu
Manager de proiecte – Asociatia Eco Sim Events