Creare Centru de Excelență pentru Studiul Leucemiilor

ARIL susține crearea unui Centru de Excelență pentru studiul Leucemiei/Limfomului cu celula T a Adultului (ATLL) împreună cu medici hematologi din 6 spitale si institute bucureștene în colaborare cu Departamentul de Hematologie al Spitalului Universitar Necker din Paris; specializarea/formarea medicilor hematologi în vederea tratării în țară a ATLL – cu o rată de mortalitate de aproape 100% în cazul formelor acute dezvoltate de pacienți; conștientizarea gravității virusului HTLV responsabil pentru ATLL, transmisibil prin expunere la sânge contaminat, prin contact sexual, transplacentar și prin laptele matern, asemanator cu HIV, virusurile hepatitelor B și C.

Se dorește obținerea obligativității testării pentru virusul HTLV pentru mamele care alăptează, precum și prevenirea contaminării în rândul populației. ARIL susține activitatea medicilor în: cercetarea virusului HTLV (Human T-cell Lymphotropic Viruses); dezvoltarea de tratamente eficiente – pentru creșterea ratei de supraviețuire a bolnavilor cu forme acute agresive de ATLL; formare/specializare pentru aplicarea în spitalele din România a noilor metode de tratament elaborate.

Prin acest proiect, s-a reușit o performanța unică în lume: la 3 ani sa avem 60% supraviețuitori. Acum 3 ani rata de supraviețuire este de 10% la 10 luni. Mulțumim medicilor din spitalele Necker Paris, Fundeni, SUUB, Coltea și Colentina pentru determinarea, timpul și energia oferite în regim de benevolat.

Valoarea proiectului

Estimare cheltuieli logistica: 1000€/ an