DOTAREA SECTIILOR DE HEMATOLOGIE CU INJECTOMATE SI INFUSOMATE

Estimarea investitiei: 675 000 RON = 150 000 €
Anual, in Romania, din documentarea ARIL rezulta ca aproximativ 5.000 de persoane sunt diagnosticate cu leucemii si limfoame, dintre care peste 900 leucemii cronice, peste 600 leucemii acute si peste 1.000 limfoame. Pacientii au nevoie de cure de chimioterapie si uneori si de transplant. Curele de chimioterapie dureaza luni, uneori ani de zile. Pentru a avea rezultatele dorite, aceste terapii trebuie administrate cu acuratete, iar acest lucru se poate face doar cu ajutorul infuzomatelor si injectomatelor. Aceste aparate nu ajuta doar la efectuarea corecta si precisa a terapiilor, dar si la asigurarea unei calitati a vietii pacientului net superioara, pe perioada tratamentului.

Scopul proiectului este de a imbunatati conditiile de tratament ale bolnavilor de leucemie sau alte patologii hematologice din cadrulsectiilor de hematologie si transplant din spitale bucurestene.

 Proiectul isi propune dotarea celor 51 saloane din sectiile Hematologie I, II, III si Sectia de Transplant din Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti cu cate un injectomat si un infuzomat /salon.Suma necesara achizitionarii tuturor aparatelor medicale mentionate mai sus este 160 000€.

 Mentiune: in cazul in care in urma negocierilor vor ramane fonduri, vom dota si sectia de Transplant SUUB si sectia de Hematologie Colentina cu aceste echipamente.

 Obiectivul general al proiectului este identificarea de solutii pentru efectuarea corecta a terapiilor in sectiile de hematologie  din Bucuresti si nu numai.

 Obiectiv specific consta in achizitionarea de injectomate si infuzomate, minim cate unul pentru fiecare sectie de hematologie din Bucuresti pentru a asigura pacientilor un tratament aplicat in mod precis si cu o dozare corecta.

 Beneficiarii directi ai proiectului, pentru moment, vor fi cei aproximativ 150 pacienti/luna/sectiile de hematologie Fundeni, cu patologii hematologice: leucemii, limfoame, talasemii, anemii, trombocitopenii, etc.

 Beneficiarii indirecti sunt cadrele medicale, deoarece terapiile administrate in cele mai bune conditii vor avea cele mai bune rezultate dar cel mai important le usureaza munca si pot fi mult mai eficiente in astfel de situatii.

Campanii dentru strangerea de fonduri:

– Bursa Binelui https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Dotarea-Sectiilor-de-Hematologie-cu-Infuzomate-si-Injectomate. Castigatorilor, BCR le va dubla suma stransa, in limita a 5000€

– Campanie pentru prieteni https://www.facebook.com/hashtag/campaniepentruprieteni?source=feed_text&story_id=10205413989291652

 Pentru mai multe detalii in legatura cu modalitatea de sprijinire a acestei initiative se pot afla de la Monica Bunaciu, Presedinte ARIL, prin e-mail la monica.bunaciu@aril.ro sau apeland numarul de telefon 0722 983 426.