Fii eroul acestei poveṣti. Învinge leucemia!

4122013_fiieroul

„Fii eroul acestei poveṣti. Învinge leucemia!” a reprezentat un eveniment caritabil, organizat de Asociaţia Română împotriva Leucemiei şi susţinut de Primăria Otopeni, Centrul de Cultură “Ion Manu” şi Şcoala de Dans şi Actorie “EcArt Studio”.

Evenimentul a constat în prezentarea piesei de teatru “Alice în Ṭara Minunilor” şi o expoziţie cu vânzare a desenelor donate de copiii şcolilor din Periş, Brăneşti şi Otopeni.

Mulţumim sponsorilor evenimentului: Booktopia, Azero, Mexton, Profi Print, Mellow Bakery şi Party Factory, Primăriei Otopeni şi Centrului de Cultură “Ion Manu”.

Campania începută de ARIL a continuat, cu susținerea Şcolii de Dans şi Actorie “EcArt Studio” în data de 25 februarie 2014, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor şi în 28 februarie 2014, în Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti.

“Este nevoie de 205.000 de oameni care să doneze câte 5 lei (echivalentul aproximativ al unui euro) şi în felul ăsta vom reuşi să strângem aceşti bani şi să cumpărăm aparatul, prin care anual aproape 10.000 de bolnavi de leucemie vor putea primi un diagnostic corect, detaliat şi rapid”, a declarat Monica Bunaciu, preşedinta ARIL.

Aproximativ 90% din cazurile de leucemie se înregistrează la adulţi, iar, la nivel mondial, unul din patru oameni poate dezvolta pe parcursul vieţii o formă de cancer.

“Flowcitometrul este un aparat de înaltă performanţă, prin care putem să analizăm starea celulelor. Aceste boli hematologice sunt cauzate de malignizarea celulelor. Pentru a putea identifica patologiile, trebuie să facem o analiză modernă, la nivel celular. Personal, lucrez cu un aparat construit înainte de anul 2000, vechi de 14 ani, care a fost conceput acum mai bine de 20 ani. Este evident că trebuie înlocuit cu un aparat ce trebuie să corespundă cerinţelor actuale”, a explicat Horia Bumbea, medic hematolog primar, vicepreşedinte al Asociaţiei de Citometrie din România.

În România, la ora actuală, există numai câteva astfel de aparate performante, care sunt menite să deservească toţi bolnavii de cancer sangvin, fie adulţi sau copii. În situaţia actuală, cu mii de bolnavi de leucemie anual, acest număr este total insuficient.

Acest eveniment face parte din proiectul DOTAREA LABORATORULUI SECTIEI DE HEMATOLOGIE SUUBIMPREUNA PUTEM INVINGE LEUCEMIA!