Ioana Nedu

Diagnostic: Leucemie Promielocitara LAM M 3

Pentru Ioana, problemele au apărut în ianuarie 2017, când a început să se simtă din ce în ce mai rău. Sângera foarte tare, pe picioare îi apăruseră echimoze și era permanent obosită. Ioana a pus totul pe seama rutinei zilnice: alăpta cel de-al treilea copil al ei și era prinsă și cu treburile casnice.
Dar lucrurile erau mult mai grave decât crezuse și diagnosticul a lovit-o dur atunci când, în urma unor analize de rutină, a aflat că are leucemie acută. Analizele erau atât de proaste, că medicii au decis pe loc internarea Ioanei. Au fost clipe grele, pe care abia le-a depășit.
„Am început să intru în panică, să-mi pun întrebări. Nu înțelegeam ce se întâmplă, De la ce … Cum … De ce acum? Am început să mă rog la bunul Dumnezeu să mă lumineze. Era singurul lucru pe care-l puteam face”, spune ea.
Ioana a ajuns la concluzia că schimbarea trebuia să înceapă odată cu ea. „Realizam că, de ceva timp, mă înrăisem foarte mult, judecam orice și pe oricine. Înțelegând acest lucru, am început să lucrez cu mine, să îmi cer iertare de la toți cei cărora le greșisem, în special familiei mele, și să mă rog la bunul Dumnezeu să nu mă lase”, își amintește Ioana.
A urmat o luptă grea, din care însă a ieșit învingătoare. După prima cură de chimioterapie la Spitalul Universitar din București, Ioana a intrat în remisie. „le mulțumesc doctorilor și asistentelor care au avut grijă de mine, familiei mele, prietenilor. Le-am simțit tuturor rugăciunile si gândurile bune. Le urez succes tuturor care se află în situația în care am fost eu acum trei ani și vreau să le spun că se poate. SCHIMBAREA ÎNCEPE ODATĂ CU NOI!”, acesta este mesajul pe care Ioana îl transmite acum pacienților și celor care le sunt alături pe drumul către vindecare.