Marius Coman

Marius Coman

Diagnosticat cu

Leucemie acută monocitara 5B L2, Haplotransplant (compatibilitate 50%)

Salut. Sunt Marius, aveam 23 de ani cand am fost diagnosticat cu leucemie.

Povestea mea

La sfarsitul anului 2012 am simtit “ceva” in gat: nu o durere propriu-zisa sau o usturime ci o jena mai mult. Cum era iarna, mi s-au prescris antibiotice si medicamente contra raceala. Dupa terminarea tratamentului insa, nu m-am simtit mai bine, asa ca am ajuns la spital, la un dentist. Jena din gat era provocata de doua masele ce trebuiau sa fie scoase urgent deoarece provocasera o infectie profunda. Ceea ce s-a si intamplat. M-am vindecat insa destul de greu, cu dureri aferente, cu sangerari care s-au oprit destul de greu. Apoi gura mi s-a umplut de mici bubite, pe care doctorul le-a pus pe seama antibioticului foarte puternic pe care il luam. Dar eu stiam ca ceva nu e in regula: slabisem tot mai mult, oboseala cronica ma adusese la capul puterilor, asa ca intr-o zi inevitabilul s-a produs si mi-am pierdut cunostinta. Mi-am revenit insa repede si am dat vina pe lipsa de hrana- cum aveam gura plina de bubite, nu puteam manca. Insa, totul era din ce in ce mai rau, pana cand am lesinat si nu mi-am revenit decat in momentul in care tata a intervenit. Am ajuns de urgenta la spital unde, la lumina neoanelor, am inteles ca ceva era in neregula cu mine: eram foarte palid si nu putea fi de la o simpla extractie de masele. De la spitalul specializat in stomatologie am ajuns de urgenta la Spitalul Universitar intr-o noapte de ianuarie unde mi s-au facut analizele de mai multe ori: de 4 mai exact deoarece doctorilor nu le venea sa creada ca cineva care pierduse atata sange si avea analizele atat de scazute mai putea merge. M-au internat imediat si la scurt timp am primit si vestea: sufeream de Leucemie Acuta Monocitara 5B. Imediat am inceput prima cura de citostatice, insa nu le-am putut suporta asa ca a trebuit sa le intrerup. A doua cura insa, din fericire, am trecut-o cu bine.

Datorita implicarii ARIL si a sponsorilor, Marius a facut autotransplant, apoi transplant cu celule de la mamam sa ( haplotransplant), care i-a dat pentru a doua oara viata, iar astazi este iubitor de dans latino, si s-a casatorit.

3 comentarii la „Marius Coman”

  1. Marius a ajuns in Italia cu bine si a inceput deja procedurile de transplant. Va face doua forme din cauza stadiului avansat al bolii: un autotransplant si apoi un transplant de la donator.

  2. dieta 100% vegetariana cruda vindeca orice boala nu trebuie platit nimic deoarece informatiile despre cum sa mananci sanatos si sa iti faci o mica sera se gasesc pe net . toate formele de cancer apar cand corpu este toxic de la mancarea si medicamentele otravite intentionat si aprobate de stat. tot ce trebuie facut e reducerea otravurilor si corpu isi revine fiind ajutat de substantele nutritive din fructe si legume. Nu va lasati indoctrinati de criminali care vor sa faca profit si omoara copilasi si orice alta categorie de varsta pt a face miliarde de dolari anual.

Comentariile sunt închise.