Terapie prin arta – Fundeni 19.11.2012

Asociatia Romana Impotriva Leucemiei (A.R.I.L) impreuna cu Fundatia Pretuieste Clipa reprezentata de psihologul clinician Ioana Andreea Nitica, in data de 19.11.2012, a demarat un program de terapie prin arta ce se doreste a fi amplu, curajos, de impact si totodata benefic pacientilor si beneficiarilor acestora, aflati in Sectiile de hematologie, din spitalele din Romania.

Am ales ART TERAPIA si suntem mandri si onorati sa fim pionierii acestei metode de tratament pe acest segment hematologic, in care avem foarte mare incredere.

Art Terapia, sustine folosirea terapeutică a creaţiei artistice pentru îmbunătăţirea stării emoţionale a persoanelor care au diferite dificultăţi de viaţă sau a celor care îşi doresc dezvoltare personală. Art terapia foloseşte tehnici creative  precum desenul , pictura , modelajul, teatrul , dansul, marionetele, teatrul pentru a ajuta fiecare persoană să se înţeleagă pe sine, să se elibereze de anxietate , de tensiuni şi să faciliteze comunicarea şi relaţionarea.

Proiectul de derulare a programului din atelierele de Art Terapie a luat startul la Institutul Clinic Fundeni si, odata ce am stabilit o buna cooperare in vederea unui scop comun si anume de a veni in sprijinul pacientilor-beneficiarilor actuali si viitori cu boli hematologice din Romania, le vom oferi asistenta medicala, sociala si spirituala, respecandu-le demnitate si integritatea umana.

Intalnirile vor fi perioadice si impartite in module/ateliere de lucru, iar la finalul acestora se vor realiza statistici ce vizeaza evolutia pacientilor si a beneficiarilor acestora, ameliorarea starii de sanatate a acestora atat fizica cat si psihica.

Un comentariu la „Terapie prin arta – Fundeni 19.11.2012”

 1. Felicitari!
  Pionieri sunt si cei de la GreenArts la Budimex. Si ei fac ceva deosebit, tot terpie prin arta cu flori si cu seminte.
  Si tot la oncologie merg. Stimuleaza creativitatea copiilor pentru a le schimba starea de spirit.
  Puteti incerca si voi la Fundeni terapia prin arte verzi.
  Succes in continuare!
  Marius

Comentariile sunt închise.