Radu Moldovan – Asociația Română Împotriva Leucemiei – ARIL

Radu Moldovan

Radu Moldovan

Diagnosticat in primavara lui 1998 cu
Anemie aplastica si HPN

Donator: nu are donator înrudit, compatibil 100%

Povestea mea incepe cu 13 ani in urma , mai exact in primavara anului 1998 . Eram un tanar pasionat de fotbal, sport pe care il si practicam. Era perioada pregatirilor pentru turneu judetean cand am avut o raceala puternica si nu mai puteam face fata antrenamentelor . Ma simteam slabit si imi aparusera pe piele mici punctulete rosii .Am facut un control la medicul de la scoala , care m-a trimis la un specialist in hematologie. In urma investigatiilor am fost diagnosticat cu anemie aplastica. Dupa aproximativ o luna am primit tratamentul adecvat, dar corpul a raspuns destul de lent. Doar dupa un an analizele dadeau semne de inbunatatire. Anemia s-a stabilizat , hemoglobina incepea sa creasca, totul mergea inspre bine, pana in anul 2004, cand, pe neasteptate, am facut o complicatie, iar pe langa anemia aplastica a mai aparut hemoglobinuria paroxistica nocturna .

De atunci lucrurile au inceput sa se complice putin, deoarece am inceput sa fiu dependent de transfuzii de sange. Treceam printr-o perioada destul de dificila din viata mea , dar Dumnezeu mi-a deschis o portita, prin Monica Bunaciu (Presedinta Asociatiei Romane impotriva Leucemiei), de a ma trata in stainatate . In 2005 am plecat in Italia, cu gandul de a face transplant, dar din pacate compatibilitatea dintre mine si sora mea era de doar 50%, iar doctorul Paolo di Bartolomeo (Pescara) m-a sfatuit sa mai astept o perioada, deoarece trebuia sa iasa un nou medicamet pe piata care m-ar scuti de transplant . Asa a si fost… in anul 2008 m-am mutat in Italia unde beneficiez si azi de Soliris ( unicul medicamet pentru HPN ). Din pacate corpul meu nu prea raspunde la terapie si de aceea sunt in asteptare sa fac transplant. Sper ca int-o zi Dunmezeu sa ma ajute sa gasesc persoana compatibila .

Ceea ce vreau sa transmit e sa luptati, sa va bucurati de viata in fiecare zi , sa nu va lasati doborati de incercari. Sunt convins ca intr-o zi, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom iesi invingatori din aceasta lupta nedreapta care din pacate trebuie sa o purtam unii dintre noi. Marea arta a vietii ne consta in a nu cadea niciodata , ci in a te ridica de fiecare data cand cazi ….

Cu prietenie , Radu Moldovan

3 comentarii la „Radu Moldovan”

  1. Sa ai mult spor, si se pare ca te inteleg perfect pentru ca am si eu o poveste similara cu a ta: anemie aplstica si hpn, sa avem putere !

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.