Leucemia se Vindeca? – Asociația Română Împotriva Leucemiei – ARIL

Leucemia se Vindeca?

Raspunsul e da, cu siguranta. Ce face insa diferenta? Este bine sa se faca doar chemioterapie? fara Transplant se poate ajunge la vindecare? Cine alege ce este cel mai bine ? Terapiile alternative sunt eficiente? Putem sa le combinam?

Toate aceste intrebari ne trec prin minte in momentul cand suntem pusi cu spatele la zid la aflarea diagnosticului si pe parcursul bolii. Teoria spune ca exista tipuri de patologii care nu necesita transplant pentru ca se pot vindeca doar cu chemioterapie, ca sunt patologii si mai ales factori de risc care se detecteaza facand analize cum ar fi cariotipul si biologia moleculara, si in functie de asta un medic poate decide care este cea mai buna solutie de urmat, etc
Auzim in stanga si in dreapta, citim pe net, in ziare sau vedem la televizor cazuri care s-au vindecat…sau care nu mai sunt….oare si pe mine ma asteapta aceeasi soarta? cum putem alege, in valtoarea tuturor vestilor, ideile bune? cum putem scapa de frica nebuna? in cine sa mai avem incredere?
Eu personal cred ca este bine sa ne asiguram inca de la inceput ca avem suficiente argumente pentru a avea incredere in medicul curant, si sa elucidam de la inceput toate nedumeririle, astfel incat apoi sa ii lasam povara alegerii, celui care are menirea de a o face. Cum facem asta? se fac analizele complete si pur si simplu se poate cere parerea unui alt medic de referinta. Pentru acest lucru echipa ARIL va sta la dispozitie. Ca sa va putem ajuta, este necesar sa completati raportul medical pe care il gasiti la rubrica transplant – acte necesare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.