Sergiu Suhăreanu – Asociația Română Împotriva Leucemiei – ARIL

Sergiu Suhăreanu

Diagnosticat in vara lui 2006 cu
Leucemie Granulocitară Cronică

Donator: nu are donator înrudit, compatibil 100%

Mă numesc Sergiu Suhăreanu, sunt din oraşul Huşi (Vaslui) şi am fost diagnosticat cu leucemie granulocitară cronică în iulie 2006, la Clinica de Hematologie Iaşi.

Totul a început cu o internare la spitalul din localitate, în urma unei hemoragii digestive.

Oricum nu mă simţeam bine, slăbisem şi-mi simţeam splina ca pe un ,,pietroi” în partea stângă (iniţial nici nu ştiam că e splina, credeam că e pancreasul). După ce am fost internat, analizele făcute au arătat o creştere a GA (leucocite), iar medicul m-a întrebat când mi-am făcut ultima oară analizele – i-am răspuns că în clasa a X-a, în 1980, deci după 26 de ani am ajuns la spital (în clasa a X-a am avut o scarlatină, în timpul practicii de toamnă la cules de struguri, iar pe la 8 ani am mai avut o pneumonie). În fine, după ce m-a stabilizat cu tratament hemostatic şi o transfuzie de sânge(a fost prima şi ultima), am fost trimis de urgenţă la Iaşi.

Plecam la drum cu puţine speranţe, lăsând acasă două fete de liceu (acum ambele sunt studente la medicină şi sunt tare MÂNDRU de ele), şi cu soţia, care mi-a fost tot timpul aproape. Am ajuns la doamna doctor Burcoveanu, care m-a internat şi de atunci este medicul meu curant (o adevărată DOAMNĂ), cu analize care arătau cam aşa: GA=443 000; Hgb=8,6; Tromb=594 000, deci vă daţi seama care era starea mea! Am început tratament cu Cytozar, asociat cu Hydreea.

După o săptămână am fost externat, urmând să mă prezint după 2 săptămâni la control – curios a fost că nu mi-a căzut nici un fir de păr după citostatice. Între timp, GA ajunsese pe la 50 000 şi eram cât de cât stabilizat, dar după 2 săptămâni… STUPOARE!

Leucocitele au luat-o din nou la galop şi am ajuns la 220 000 – implicit, din faza cronică în faza accelerată. Prognosticul era deosebit de rezervat, dna doctor spunându-i soţiei mele că ne aşteptăm la ce-i mai rău!!! Singura soluţie era programul naţional şi administrarea tratamentului cu GLIVEC, doză dublă. Bunul Dumnezeu a vrut ca în 16 octombrie 2006 să încep tratamentul, cu multe speranţe… şi chiar în faţa bisericii Sf. Spiridon din incinta spitalului am luat primele capsule. Uite că, după aproape 4 ani, lună de lună îmi fac hemoleucograma, care a fost bună tot timpul. Coincidenţă sau nu, chiar azi, 16 martie 2010, mă sună doamna doctor şi-mi dă o veste minunată: examenul citogenetic a iesit NEGATIV!!!

Vă daţi seama ce am simţit eu după trei ani şi jumătate de luptă cu BOALA. Oare o să pot spune şi eu că am fost bolnav de leucemie? Eu unul am fost şi rămân un OPTIMIST, cu gândire pozitivă şi cu credinţă în bunul Dumnezeu. Chiar asta m-a făcut să vă scriu şi să vă spun povestea mea.

3 comentarii la „Sergiu Suhăreanu”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.